Stojím v koupelně a zálibně si prohlížím svoji poličku s kosmetickými poklady. Mám v ní totiž po delší době pleťovou i tělovou kosmetiku, se kterou jsem stoprocentně spokojená. Nebráním se zkoušení nových produktů, ale tyto věci, co tady mám tak hezky pohromadě, rozhodně nemám naposled. Navíc všechny produkty jsou od značek, které respektují životní prostředí.

A tak jsem si řekla, že zkusím na svém blogu zavést pravidelný měsíční náhled do mojí koupelny a podělím se s vámi o tip na kosmetiku, která mě baví. Najdete tu kosmetické novinky, ale i moje stálice. Hezky podle sezóny. Tak tedy květen a moje převážně anti-ageing kosmetika 30+. 🙂

Tento květen byl doposud opravdu teplý a slunečný a tak už bylo potřeba použít krém na obličej s vyšším faktorem. Já už v dubnu dostala od Yves Rocher denní péči s OF30 z řady Elixir Jeunesse, ale používat jsem ji začala až začátkem května. A je boží! 🙂 Příjemná konzistence, lehce se roztírá, pleť je okamžitě hydratovaná a navíc nezanechává mastný film. K tomu bojuje proti vráskám. Tato řada byla speciálně vyvinuta pro ochranu pleti před nepříznivými účinky vnějšího prostředí, zabraňuje předčasnému stárnutí pleti a měla jsem z ní v minulosti už více produktů, se kterými jsem byla spokojená. V tomto článku musím zmínit ještě další dva, které teď taky používám, a to intenzivní noční péči a čistící gel na obličej. Noční krém má lehkou texturu a používám ho pravidelně už několik měsíců. Vyhovuje mi, mám pocit, že mé pleti prostě prospívá. Měla jsem ho i denní, ale už jsem ho vypotřebovala. Ten byl taky fajn. Čistící gel obsahuje drobné částečky, které jemně masírují pokožku a hloubkově čistí. Je to jeden z těch produktů, které po spotřebování stoprocentně koupím zas. A je v ekologickém balení!

 

Používám také oční krém a pleťovou masku od italské přírodní kosmetiky Frais Monde. Oba tyto produkty jsem dostala od elnino.cz. Vybrala jsem si je. Mám je doma celkem chvíli, ale hned jsem si je oblíbila. Hlavně tu bio jílovou masku proti stárnutí pleti Organic Spa Mask Bronze Clay. Hezky vypne a vyživí pleť. Mám ráda jílové masky, přestože mě tento typ masek po nanesení vždycky trošku pálí. Zajímalo by mě, jestli to dělá všem? Dělá mi to opravdu každá jílová maska, ale žádné zarudnutí ani podráždění nemám. Nicméně tato maska je pro mou pleť vyloženě delikatesa. Obsahuje bronzový jíl, termální sirnou vodu, květovou vodu z brusinek a arganový extrakt.

Oční krémy jsem začala používat poměrně nedávno, asi půl roku nazpět jsem si všimla, že už by bylo potřeba, protože pokožka kolem očí je dost namáhaná a přitom velmi jemná a křehká a stárne tak snad nejdříve. Můj první oční krém byl od Nuxe a byl super, zatoužila jsem však po změně, a tak teď zkouším Frais Monde Hydrobio Reserve Eye Contour Cream. Pokožku kolem očí hezky hydratuje, má příjemnou lehkou konzistenci a je fajn i na otoky očí po ránu, ale přijde mi, že je možná maličko lepivý – člověk ho po nanesení ještě chvíli cítí, jako takový ochranný film.

 

 

Nemůžu také nezmínit odličovací vodu Kapka rosy z Havlíkovy apotéky. Čištění pleti a odličování je naprostý základ péče! Nejdříve si pleť umyji čistícím gelem a teplou vodou a pak ještě dokonale vyčistím vatovým tamponem s micelární nebo odličovací vodou. Kapka rosy je přírodní odličovací voda s kopřivou a zajímavostí je, že má pH slzy, takže nepálí do očí. Nevím sice, jak by si poradila s nějakou odolnější řasenkou, ale pro tyto případy mám doma ještě micelární vodu Bioderma Sensibio. Mimochodem, celý můj nákup v Havlíkově apotéce si můžete pustit v novém videu na mém YT kanálu.

 

A nemůžu zapomenout ani na tělo! Objevila jsem totiž dokonalé Pupalkové revitalizační tělové mléko od Weledy, které má revitalizovat pokožku a zvyšovat její elasticitu. Nemám ho tak dlouho, abych dokázala posoudit jeho vliv na pružnost pokožky, nicméně každé použití je balzám a pokožka je vyživená a hebká na dotek. Má navíc příjemnou bylinnou vůni a dokonalou konzistenci. Rychle se vstřebá, nezanechává mastný film a tu péči prostě cítíte. Obsahuje pupalkový olej, bambucké máslo a extrakt z pupečníku asijského. Je veganské! To určitě také nemám naposled a o Weledě na mém blogu ještě hodně uslyšíte!

 

To jsou tedy moji kosmetičtí oblíbenci (nejen) tento měsíc a vzhledem k tomu, že se definitivně blíží léto, další kosmetický článek bude asi nějaké testování přípravků na opalování. Už jich doma pár zajímavých mám! 😉

♥♥♥

2 komentáře

  1. Hezky prehled kosmetiky. Tu zelenou radu od Yves Rocher jsem tez chtela vyzkouset, ale slecna nemela uz zadny tester na vyzkouseni. A ja co neotestuji predem, tak nekupuji, proto jsem sahla po Serum Vegetal „Wrinkles and Radiance“. To revitalizacni mleko od Weledy jsem kupovala sestre na dovolenou, Tak snad s tim bude spokojena. O ostatni kosmetice slysim poprve.
    Skvela myslenka, ze nam tady mesicne ukazes svou kosmetiku – pro me rozhodne inspirativni a vitane.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at/

    1. Author

      To s tím testováním fakt chápu, protože mě máloco sedí! Myslím, že sestra bude spokojená, já to mléko miluju! 🙂 Moc děkuju za super motivační komentář! :*

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *