Minulý týden jsem dostala možnost vyzkoušet úžasnou kosmetickou proceduru. Ta „úžasnost“ vycházela z faktu, že to nebyl zážitek jen pro pleť a tělo, ale i pro duši. Odcházela jsem odtud odpočatá, se zářivou pletí i očima.

Do kosmetického salonu Weleda Beauty & Store, který nabízí holistické kosmetické procedury se špičkovými přírodními produkty Weleda, jsem se vydala v den, kdy bylo neuvěřitelné dusno. Měla jsem nízký tlak, divnou náladu a od rána mi nebylo moc dobře. Popravdě bych ten den nejraději zůstala doma. Ale byla jsem objednaná a moc zvědavá, tak jsem šla.

Salon je propojen s Weleda obchodem v Lidické ulici a protože jsem přišla o 15 minut dřív, chvíli jsem ještě prozkoumávala sortiment v obchůdku, což samozřejmě nezůstalo bez nákupu. Jedna zákaznice si tam velmi chválila březový olej na celulitidu, a tak jsem ho nemohla nevzít taky… 🙂 A protože 15 minut je celkem dlouhá doba, stihla jsem vše nejen omrknout, ale také očichat, a tak v mém košíku přibyl ještě parfém. 🙂 A pak už nastal čas na samotnou proceduru Weleda Skin Retreat.

Paní kosmetička mě nejdříve posadila do křesla, aby z našeho rozhovoru zjistila, jaká procedura by pro mě byla v tu chvíli nejvhodnější. Byla to vlastně taková diagnostika emocí a tělesných pocitů. Výsledné vybrané ošetření totiž odpovídá nejen na fyzické potřeby pleti, ale i psychické potřeby člověka. Je to takové wellness pro celé tělo i duši, v němž se odráží holistický přístup Weledy ke všemu, co dělá. Pracuje se s éterickými oleji a každé ošetření má specifickou masáž. Když jsem si postěžovala na tlak, nateklé nohy a celkový útlum, bylo pro mě vybráno aktivační granátové jablko. Celkem se nabízí pět druhů ošetření dle aktuálního stavu – kromě granátového jablka ještě mandlové, kosatcové, růžové a pupalkové.

Granátové jablko bylo sice klíčovou rostlinou, ale celou procedurou se také nesla osvěžující vůně citrusů. Hned na začátku během povídání jsem ponořila nohy do povzbuzující lázně s rozmarýnem a pak následovalo ošetření na lehátku, teplé obklady s citrusy, odlíčení pleti, úžasná masáž celých nohou během působení čistící jílové masky na tváři. Pak masáž obličeje s granátovým jablkem a po ní speciálně namíchaná výživná maska, při které se ještě provádí masáž rukou. Síla éterických olejů mě chvílemi až překvapila, ale jen v tom nejlepším slova smyslu.

Granátové jablko povzbudí a je plné antioxidantů. Šťáva z granátového jablka dodá energii pleti, masáž je intenzivnější a pracuje s podkožím. Prý se masíruje podle růstu a tvaru granátového jablíčka. Je to tedy velmi povzbuzující a navíc prevence proti vráskám a hezky rozproudí lymfu.

Při masáži se zajíždí také do vlasů, takže je nutné počítat s tím, že budete odcházet s vlasy dotčenými olejem. Koupelna je však ve Weledě vybavena mimo jiné třeba i suchým šamponem a na závěr jsem měla dost času se probrat a upravit.

No co vám budu povídat, nakonec se mi odtud vůbec nechtělo a už se těším, až si to někdy zopakuji. Všimla jsem si, že mi po proceduře úplně zmizely otoky kolem očí, pleť byla jemná, čistá a zářící a velmi mi to pomohlo také na nohy, které mi připadaly ještě i den poté lehké jako pírko. Nálada se zvedla a v duši se rozlila pohoda a klid. Po předchozí nevolnosti ani známky, přestože dusno trvalo až do večera. 🙂 Bylo mi opravdu dobře. Mimochodem, pleť mám hezkou doteď.

Do taštičky jsem při odchodu dostala na vyzkoušení péči s granátovým jablkem, kterou mi paní kosmetička na mou pleť doporučila a tónující balzám na rty, což byl příjemný bonus.

 

Pokud preferujete přírodní kosmetiku a chcete si užít péči nejen o pleť, vypnout a věnovat se i svému nitru, určitě zkuste holistické kosmetické procedury Weleda Skin Retreat. Připadá mi to i jako skvělý smysluplný dárek. Více informací najdete na internetových stránkách.

♥♥♥

4 komentáře

  1. Tak to je super clanek. Hned bych se tam oblibila taky, a to nejen z toho duvodu, ze Weleda je prirodni Kosmetika, ale taky mysli na to propojit telo a dusi. Skoda, ze tady neni zadny jejich kosmeticky salon. Ja, co jsem skoncila s treninkem, tak se pomalu davam do kupy a myslim, ze tohle by me urcite postavilo na nohy. Jejich citrusove vune taky miluji….
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at

    1. Author

      Taky jsem o tom přemýšlela, jestli třeba nemají v plánu udělat salony na více místech! Bylo by to super, já to mám sice blízko, ale nejradši bych byla, kdyby tam mohl každý! A salon v Lidické už má taky celkem plno, čekala jsem na termín několik dní!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *