Culottes jsou kalhoty, kterým jsem dlouho odolávala, protože jsem doposud nepotkala ty pravé. Vždy když jsem si nějaké vyzkoušela, musela jsem se smát sama sobě. Připadalo mi, že v nich vypadám jak neforemná krabice. Přitom na ramínku a na ostatních vypadaly vždy tak dobře! 🙂 A tak jsem je raději dva roky úspěšně ignorovala…

 

Od té doby se však začaly vyrábět i modely, které už nemají tak široké nohavice (jsou to ještě culottes vlastně?) a já se rozhodla dát jim znovu šanci a začala se po nich zase rozhlížet. Hledala jsem nějaké tmavé, nejlépe džínové s vyšším pasem, které bych mohla nosit ke svým překrásným dřevákům Swedish Hasbeens. No a našla jsem je v Lindexu (jak jinak, když jsem tam pečená vařená :)) a dokonce v řadě Sustainable Choice. Jsou z džínoviny a určitě je užiju nejen teď, ale i na podzim v kombinaci s rolákem a kotníkovými kozačkami ve stylu 70. let. Ráda bych řekla, že jsou ideální, ale trochu mě štve, že se na nich v sedu vytlačují kolena, což je po nějaké době nošení deformuje. Je to však nedostatek, který zase spraví pračka a žehlička. Nicméně to je asi nevýhoda těch užších střihů a denimu.

 

 

Zmiňované dřeváčky Swedish Hasbeens jsou moje srdcovka a nejradši bych je měla ještě zelené a černé barvě v jiných variantách. Nejsou však vůbec levné.. 🙂 Tato švédská značka se pyšní štítkem Eco Friendly a drží se klasických výrobních postupů, s respektem k tradici, přírodě i lidem. A to tu vyšší cenu myslím omlouvá.

 

Tak mi dejte vědět, co na tento můj outfit říkáte!

 

Džíny Lindex (Sustainable Choice)

Top Lindex (Sustainable Choice) – nyní ve výprodeji!

Boty Swedish Hasbeens

Kabelka Aldo (starší kolekce)

Brýle Dolce & Gabbanna

Náhrdelník Asos

♥♥♥

2 komentáře

    1. Author

      Děkuju Ti! :* No já k nim prostě potřebuju boty na platformě nebo na klínku, pak se v nich cítím dobře a nebojím se kombinovat i se širším topem zastrčeným dovnitř. Ale s teniskama a balerínama bych se asi necítila. Přišla bych si asi moc široká. K těm jen jak říkáš úzké tílko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *