Nashromáždilo se mi doma pár zajímavých kosmetických produktů sluneční ochrany, a tak vám je hezky všechny přestavím. Některé z nich používám málo, jiné naopak velmi často, ale dám sem všechny, protože si myslím, že každý stojí za zmínku.

Přestože se ze mě stává zapálený vyznavač přírodní kosmetiky, stále se u mě v koupelně najde pár konvenčních značek, a co se opalování týče, je to asi přesně napůl. Nebudu lhát, je to asi pohodlnost a zvyk. Třeba Biodermu používám už řadu let a v její nabídce jsou produkty, se kterými bych se loučila jen těžko. Je jich pár a patří mezi ně právě i jejich sluneční řada Photoderm. Jen pro zajímavost, Bioderma je úplně první značka, která nás oslovila ke spolupráci v začátcích blogu SexyMamas.cz. 🙂 Takže asi i trochu sentimentu v tom bude… 🙂 Photoderm ale používám spíše na dovolených u moře, kde slunce peče přeci jen o něco více. To s sebou vozím Photoderm MAX Sprej SPF 50+. Tento rok ale Bioderma přišla se zajímavou novinkou – Photoderm Opalovací mlha SPF 30. Přestože mě to nejdříve moc nenadchlo a mlha mi několik týdnů ležela netknutě doma, nakonec jsem ji vzala na milost (na koupák) a byla příjemně překvapená. Abych to vysvětlila – většinou se mažu krémy s ochranným faktorem ještě doma před odchodem na sluníčko a nikdy se mi v koupelně nechtělo stříkat nějakou mlhou, aby od toho nebylo všechno… Ale tentokrát jsem spěchala a nestihla to předem, tak jsem hodila mlhu do tašky. No a na koupališti jsem pak zjistila, že je to celkem fajn! Aplikace je rychlá a překvapivě spolehlivá a myslím, že ji ještě doceníme jako rychlou pomoc na pláži, když budeme chtít obnovit to, co jsme doma natřeli klasickým krémem. Takové osvěžení. Je to fajn taky na pěšinku ve vlasech anebo na „plešku“ vzadu na hlavě, na taková  „chlupatá místa“. 🙂 Hodí se i na citlivou pokožku, pro děti od 3 let a je voděodolná.  Nicméně, aplikace doma je pro mě stále nemyslitelná mimo sprchový kout. 😉

 

No a tak se stalo, že jsem si na základě této zkušenosti koupila i osvěžující sprej na obličej proti lesku pleti s SPF 50, ale od konkurenční značky La Roche-Posay. Je to vlastně můj úplně první produkt od nich. Líbilo se mi spojení silné ochrany proti negativním účinkům slunečního záření a zklidňující antioxidační termální vody ve formě lehké osvěžující mlhy. A jeho zmatňující efekt se také hodí. Dá se aplikovat i přes make-up.

Když už jsme u make-upu, mám také jeden s faktorem SPF 40. Sama bych si ho asi nekoupila, ale vyhrála jsem ho v soutěži na YT. 🙂 Je to tekutý make-up Clinique Fit z limitované sportovní řady. Původně jsem ho chtěla někomu věnovat, ale nakonec zvědavost zvítězila a vyzkoušela jsem ho. Zatím jednou a byl fajn. Hezky sjednotí, obstojně kryje a zmatní pleť. Na sport se vůbec nelíčím, ale občas se odolný make-up s faktorem prostě hodí. Občas. 🙂

 

Pokud se líčím, používám téměř vždy rozjasňující minerální make-up Annabelle Minerals. O dekorativce, kterou používám, bych vlastně taky mohla napsat! Nicméně můj minerální make-up nemá faktor, a tak používám podkladový krém s faktorem. Nejčastěji ten od Yves Rocher, o kterém jsem vám psala TADY anebo výše zmíněný sprej od La Roche-Posay (ale ten si škudlím na dovču). Mám však doma také dva další objevy s faktorem z čistě přírodní kosmetiky, které jsou určeny primárně na obličej. Jedním je olej KARANJA z Havlíkovy apotéky. On tedy není určen přímo na obličej, ale vzhledem k jeho vyšší ceně jsem ho šoupla do této kategorie… :)) Karanja olej je velmi vzácný za studena lisovaný z plodů indického buku. Jeden z mála přírodních olejů s deklarovaným přírodním SPF faktorem. Na lahvičce se píše SPF 10, tedy taková slabší ochrana. Olej o pokožku také pečuje a má mít dokonce antioxidační a pečující účinky. Já zatím moc nevím, co si o něm myslet, protože má pro mě takový zvláštní vedlejší efekt. Obličej mě po něm chvíli po nanesení lehce brní jako po slabé narkóze a trvá to celkem dlouho. Paní prodavačka mě na tuto věc sice upozornila, že může chvíli jakoby lehce štípat, ale já si na to nějak nemůžu zvyknout. Připadá mi, jakoby mi to v tu chvíli (cítím to tak půl hodiny) potlačovalo mimiku. :)) Fakt by mě zajímalo, jestli s ním má někdo podobnou zkušenost anebo mám zase něco extra… 🙂 Já ho věnovala manželovi. Tomu nevadí nic.

 

Tím druhým opalovacím krémem na obličej je Krém na opalování SPF 30 od Weledy. Ten je naprosto přírodní a je to opravdu spolehlivý parťák pro ochranu před UVA a UVB a navíc díky svému složení předchází stárnutí pleti a dodává jí hydrataci. Díky minerálním filtrům působí ihned po nanesení. Přirozenou vlastností minerálních UV filtrů je ale to, že vytvářejí na pokožce bílý film a ta pak i po důkladném rozetření působí světleji. To je důvod, proč ho nepoužívám každý den. Je super k vodě, na sport, ale když jdu třeba do ulic, raději použiju jiný krém viz výše. Jinak ale na něj nedám dopustit, příroda je prostě příroda a nic lepšího si na pleť dát nemůžete.

Od Weledy mám také Mléko na opalování s SPF 30. To používám moc často a ráda. Neskutečně drží a odolává vodě, nádherně voní, a přestože zanechává také bílý film, na těle mi to nevadí a taky mám pocit, že to není tak vidět, po čase se to vstřebá. Trochu mi i připadá, že díky tomu nejsou tolik viditelné metličky na nohách. 🙂 Strašně mě na něm baví, jak nádherně jemně voní. Je to taková citrusovo-bylinná vůně, pro mě velmi příjemná. Stejně jako varianta na obličej, i toto mléko má složení přírodní, veganské a obsahuje rostlinné oleje a výtažek z protěže alpské v BIO kvalitě, jež společně pečují o pokožku a zmírňují její stárnutí. Tento produkt jsem dostala, ale koupila jsem ho i svojí babičce, jejíž pleť potřebuje extra péči. Pro babi jen to nejlepší.

 

Od Weledy mám také Mléko po opalování s výtažkem z BIO protěže alpské a Aloe vera, které jsem ale zatím nepoužila. Pojede se mnou na dovolenou k moři.

Mám moc ráda kosmetiku BIONE, a tak když jsem viděla, že začali dělat i opalovací produkty, neodolala jsem alespoň jeden nevyzkoušet. Vybrala jsem si Ochranné opalovací mléko s SPF 22, což je střední ochrana. Je to BIO opalovací mléko se zesilovačem opálení. Pozor, je jen částečně voděodolné, takže k bazénu se asi moc nehodí. Dobře se roztírá a film z minerálních filtrů není téměř vidět, je takové řidší a asi díky obsahu karotenu má barvu do oranžova. Má ale výraznou vůni, která mi vadí. Je to taková tropická vůně. Jeho velkou výhodou je určitě mimo jiné i cena, stálo kolem 160 Kč (200 ml). U nás ho prodávají třeba v drogerii Rossmann.

 

To je z mých zásob kosmetiky na slunění vše a budu moc ráda za každý komentář nebo třeba tip ohledně opalování!

♥♥♥

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *