Dlouho tady nebyl žádný kosmetický článek! Vlastně jsem dlouho nevydala žádný článek ani video, já vím. 🙂 Je to tím, že jsem si toho před koncem roku naložila opravdu hodně. A to snad ve všech sférách, nejen v té pracovní. A tak se stalo, že jsem v rámci regenerace přes svátky jen četla, spala, jedla a koukala s dětmi na pohádky a rodinné filmy. Malinko naživu byl snad jen můj Instagram.

Nicméně pomalu nabírám síly a mám chuť začít zase tvořit. A protože moje pleť dostala během posledních týdnů pěkně zabrat ať už vlivem období a počasí (pravidelně se mi v listopadu s úbytkem slunce zhorší pleť) či v důsledku stresu nebo rozhozených hormonů (ono to často spolu souvisí), bude můj první novoroční článek o kosmetice.

Už od puberty bojuju s ekzémem v obličeji. Objevuje se většinou na podzim a na jaře nebo v období nějaké nerovnováhy – třeba antikoncepce, výrazné změny v životě, nevhodná kosmetika (u mě hlavně konvenční hydratační krémy) nebo stres. Před dětmi mě trápil docela často, potom se na dlouho ztratil a teď se prostě občas objeví. Hodně mi pomohla změna kosmetiky směrem k té přírodní a zbytek už bude spíše o nějaké té vnitřní práci… O tom zase jindy.

Další nepříjemnost na mé pleti je v tomto období její vysoušení. Jsem samá šupinka a červený flek. 🙂 Je zvláštní, že tento problém mám jen na pokožce obličeje, odkud zasahuje až do vlasů. Asi je to tím, že tvář je nejvíce vystavena vlivům počasí.

No co vám budu povídat, už se těším, až se mi zase vrátí moje zdravá pleť a tohle období musím prostě nějak překonat. Díkybohu už se mi to pomalu daří díky odpočinku a pár kosmetickým produktům, o kterých vám povím něco více.

Kde začít? Asi hezky od rána. Můj den začíná s Měsíčkovým pleťovým krémem pro děti od Weledy. Původně jsem si chtěla koupit Mandlový pleťový krém, který je určen přímo pro citlivou pokožku, ale pak mě napadlo vyzkoušet tento krém mých dětí, protože tuto řadu skvěle hodnotí i maminky dětí s atopickým ekzémem. Navíc se mi vždy líbila jeho konzistence a jemná vůně. Proti vráskám mě asi neochrání, ale pleť hezky vyživí a zklidní. To je tedy můj běžný denní krém a vyhovuje mi. Obsahuje mandlový olej, včelí vosk, lanolin a extrakt z BIO měsíčku lékařského. Krásně se vstřebá a nezanechá mastný film.

 

Pokud je venku chladno nebo větrno, používám jako „ochranný krém“ bambucké máslo od sympatické české firmy NUTT, která si ingredience dováží z Ghany. Mluvila jsem o nich už ve svém posledním videu na YouTube. Mám bambucké máslo s příměsí Tangerine & Neroli – citrusy a pomerančové květy, které je určené pro unavenou pleť bez života. Vůně je taková svěží, antidepresivní. J Neroli by také mělo pleť vypnout, zklidnit a zregenerovat. Máslo má tužší konzistenci a v kontaktu s teplem pokožky taje a hezky se do ní vpíjí. Člověk se sice po aplikaci neleskne jako prasátko, ale lehoučký mastnější film na pleti zůstává, což mi trochu vadí, a to je asi jediný důvod, proč ho nepoužívám denně. Je to asi obsahem kokosového oleje. Mám ráda lehké konzistence, které nezanechávají žádný lesk. Ale třeba můj muž tuto konzistenci naprosto miluje. Je olejový typ. 🙂 Mám doma i verzi Cannabis & Neem – tedy konopí s měsíčkem, ale tato mi dost dráždí ekzém, tak ji nepoužívám. Ale možná se ta mrška jen brání a chtělo by to pár dní vydržet… Co já vím.

 

Naprostá většina mých dní se teď musí obejít bez makeupu. Nechci svou citlivou pleť vůbec zatěžovat. Používám jen řasenku a úžasný tónující balzám na rty od Kiehl’s Butterstick Lip Treatment v odstínu Naturally Nude. Suché rty krásně vyživí, hydratuje a dodá jim zdravou jemnou barvu. Člověk se hned cítí líp. Sice je dražší, ale pro mě je to teď naprosto nezbytný produkt 2v1 – rtěnka a péče. Mám i odstín Simply Rose, který je výraznější, ale Naturally Nude teď vede.

 

 

Večer je pak ve znamení čištění pleti a výživy. Na čištění používám úžasnou Jemnou čisticí pěnu od Weledy a na dočištění ještě Zklidňující čisticí mléko pro citlivou pleť LUMENE (Lumene Herkka Soothing) Je to moje první věc od této finské značky kosmetiky, jež využívá sílu divoké severské přírody a dost mě baví. Pleť hezky vyčistí, zklidní a hydratuje. Už není potřeba používat krém. Možná vyzkouším i jejich další produkty, zaujal mě třeba Vyhlazující elixír proti vráskám Lumene Heku Visibly Radiant. Mléko mám z Elnino.cz, kde jsou zrovna teď i na LUMENE i parádní slevy.

 

V mojí koupelně se zabydlela také zázračná Odličovací rukavice s mikrovlákny od Yves Rocher, která dokáže pleť důkladně vyčistit i jen za pomocí obyčejné vlažné vody. Když nemám nalíčené řasy, čistím pleť jen s touto rukavicí. Zvládne sice i řasenku, ale je pak dost špinavá. 🙂 Dá se ale vyprat a měla by vydržet 3 měsíce. Takže nepotřebujete žádné vatové tamponky. Pokud pleť čistím jen rukavicí a vodou, použiju pak na noc Granátové jablko zpevňující sérum od Weledy a na to ještě výživnou vrstvu krému Skin Food. Sérum pleť viditelně vyhladí a zpevní a vypadá díky němu svěžeji. Skin Food přes noc zregeneruje, vyživí a hydratuje suchou pleť a mám pocit, že i leccos zhojí. Škoda, že se zatím u nás nedá koupit lehčí verze, kterou bych brala všemi deseti na den.

Na tělo pak používám Regenerační olej Granátové jablko, který už z mých sociálních sítí možná znáte, protože na něj nedám dopustit. Vmasíruji ho po koupeli do ještě vlhké pokožky anebo ho dám rovnou do koupele jako přísadu. To je moje celoroční závislost. ♥

 

Tak to je pro dnešek všechno. Budu ráda za jakýkoliv podnětný komentář nebo třeba za tip, co pomáhá na podobné obtíže vám.

Přeju vám šťastný a úspěšný rok 2019 plný lásky! Má prý být skvělý!

♥♥♥

Iva

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *