Už je to nějaký ten pátek, co na své pleti testuji produkty pleťové kosmetiky značky Energy a musím uznat, že mě dlouho žádná nová kosmetika tolik nenadchla. Nejen, že jsem už po pár dnech na pleti viděla pozitivní výsledky, ale zavedla jsem si s touto péčí každodenní rituál, na který se vyloženě těším.

Beauty Energy totiž není ledajaká kosmetika. Dalo by se říct, že je to „celostní“ bioinformační přírodní kosmetika, která působí na příčinu disharmonie a hledá cestu k jejímu odstranění. Tyto produkty v sobě spojují metody fototerapie, aromaterapie, krystalterapie, tradiční čínské medicíny a biorezonance. Zajímavé také je, že pětice pečujících krémů renove vychází z pentagramu prvků Země, Oheň, Voda, Kov, Dřevo. Každý tak nabízí specifické ošetření vhodné pro různé druhy pleti.

Dám vám sem nějaké citace přímo z webu energy.cz, protože ty prostě nejlépe vysvětlují a popisují vlastnosti produktů.

„Protože vnější krása je odrazem stavu našeho vnitřního těla a mysli, pečujeme nejen o pokožku, ale navracíme harmonii celému organismu.  Pokud toužíme po dokonalé pleti, musíme nejdříve porozumět našemu tělu! S Pentagramem® pěsticích krémů doplněných o přírodní revitalizační sérum se nám otevírá jedinečná příležitost nejenom pečovat o svoji pleť, aby byla zdravá a krásná a my se cítili dobře, ale také se spojit se sebou. Můžeme se díky nim na sebe naladit, pracovat s intuicí, odkrývat svoji podstatu a pomáhat sami sobě. Je to zážitek, který nejsme zvyklí očekávat od pleťové kosmetiky!“

 

V mojí koupelně se zabydlel pleťový krém Ruticelit renove, pleťová voda Visage water a odličovací olej Visage oil.

 

Krém Ruticelit renove, který náleží k prvku Oheň má lehkou revitalizační konzistenci a je určený téměř pro všechny typy pleti. Mě tedy sednul dokonale, přestože je teď v těhotenství moje pleť docela nevypočitatelná. Pokud nemáte pleť příliš mastnou ani suchou, je Ruticelit renove je ten pravý. Je vhodný zejména pro pleť s rozšířenými žilkami – já sama jich pár mám kolem nosu. Zpevňuje a posiluje pružnost cév, podporuje mikrocirkulaci, zmírňuje svědění. Pokožka je po něm hezky vláčná, vyživená, hladká a sjednocená, žádná suchá nebo naopak mastná místa. Dokonce mi během používání výrazně ustoupil ekzém, který má asi hormonální původ. Je vhodný jako denní i noční krém, přestože na noc obvykle volím hutnější krémy.

Překrásně a zároveň jemně voní díky éterickým silicím, výrazněji cítím růži a geránium. Vůně má podpořit radost, důvěru a přijetí sama sebe. Obsahuje čisté rostlinné oleje (arganový, mandlový, makadamiový a černuchový), kyselinu jantarovou (pro regeneraci a omlazení), bylinky, třetihorní termální vodu a něco trochu nechutného – Vermesin, což je prý enzymatická frakce kalifornských dešťovek – pravděpodobně nějaká bílkovina, kterou vylučují žížaly? Má ale skvělý účinek na cévy a regeneraci buněk.

„Ruticelit renove náleží k prvku Oheň, je tedy spojen s energií tepla a žáru. Pro Oheň je typická hořká chuť, jižní světová strana a z ročních období samozřejmě léto. V lidském životě představuje dobu radostného mládí. Období Ohně je spojeno s intenzivním duševním vývojem, zvídavostí, intuicí a smíchem, schopností prožívat štěstí nezávisle na vnějších faktorech. Na druhou stranu se může projevovat zmateností v jednání a neschopností se vyjádřit.“

 

 

Naprosto jsem si také zamilovala pleťovou vodu Visage water, „ve které je jemnost hydrolátu růže damašské doplněná silou přírodně prohřívané třetihorní termální vody plné zemské energie.“ Osvěžuje, tonizuje a regeneruje pokožku, vyživuje i řasy a nádherně voní! Na té vůni jsem normálně závislá a je součástí každého mého rána. I děti chtějí často postříkat „tou voňavou růžovou vodičkou“. Obsahuje pouze přírodní parfém ze vzácných esencí geránia a okvětních lístků růže v aromaterapeutickém množství.

Na odlíčení a čištění pleti pak používám Visage oil – stačí 2 – 3 kapky na navlhčený vatový nebo bavlněný tamponek.  „Představuje nejjemnější způsob přirozené očisty pleti. Podle principu – podobné podobným – účinně odstraňuje z povrchu pokožky i jejích pórů bakterie, maz a nečistoty, které jsou rozpustné pouze v tucích a nejdou vyčistit vodou.“ Poradí si i s odolnou řasenkou a pleť je po něm klidná a jemná. Obsahuje pouze přírodní oleje (makadamiový, saflorový, mandlový a kokosový), vzácné esence a unikátní bylinný extrakt Protektin – který je tvořen komplexem bylin sestavených dle principů tradiční čínské medicíny, které působí na orgánový okruh jater a žlučníku.

Tahle trojka je navíc v praktickém designovém balení – krém a olej s dávkovačem a voda ve spreji.

Jak už jsem psala, z produktů jsem nadšená a celkově mě zaujala celá široká nabídka Energy – nejen pleťová kosmetika Beauty Energy, ale také pentagramové bylinné extrakty k vnitřní regeneraci, pak třeba deodoranty, šampony a doplňky stravy. Máte někdo zkušenost?

 

♥♥♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *