Čeká nás další ochlazování, a tak jsem se rozhodla představit vám naši zimní kosmetickou výbavu. V zimě je pokožka dehydrovaná a extrémně namáhána mrazem, větrem a neustálými přechody z tepla do chladu. Nepřidá tomu ani nedostatek sluníčka s ním vitamínu D. Proto je důležité dodat jí potřebnou péči vhodnými kosmetickými produkty.

U nás doma používáme převážně přírodní kosmetiku a ochranné krémy na zimu nejsou výjimkou. Příroda nabízí perfektní suroviny pro ochranu pokožky. Nejdříve vám představím produkty, které používám já (a můj muž) a pak ty dětské.

 

Coldcream od Weledy – tento ochranný krém na suchou pokožku používám, když teploty klesnou pod nulu. Jeho bohaté složení pokožku vyživí, hydratuje a perfektně chrání. Obsahuje čisté rostlinné oleje a včelí vosk, ale přesto se dobře roztírá a na pokožce zanechává překvapivě příjemný ochranný film. Není to prostě žádná nepříjemná mastnota a v zimě ho používám i pod make-up. Moc hezky voní a vůně to není ledajaká, ale vyloženě kompozice esenciálních olejů proti zimní depce: geránium, levandule a bergamot.

Bio Růžový krém univerzální od Purity Vision – regenerační krém s příjemnou konzistencí bambuckého másla – hutnou, ale na pokožce rychle tající. Je to pro mě objev této zimy. Voní krásně po růžích, vanilce a tonce a na jeho aplikaci se každé ráno vyloženě těším. Krom bambuckého másla obsahuje také macerát z růže damašské, raw bio arganový olej a další pečující ingredience.

 

Skin Food Weleda – tak to je klasika, která u nás nesmí chybět celoročně a zejména v zimě a myslím, že ho tu ani moc představovat nemusím. Jeho typická bylinková vůně je u nás už notoricky zafixována jako Weleda (Olík: „Cítím tady Weledu!“). 🙂 Obsahuje výtažky z bylin, lanolin, včelí vosk, čisté rostlinné oleje. Tradiční hutný mastný krém na suchou pokožku sice na rozdíl od mého muže přes den na obličeji nesnesu, zato večer si ho namažu klidně pěknou vrstvu. Nosím ho vždy s sebou v tašce a v případě potřeby nanáším malé množství lokálně – na nos, ruce, rty a občas na lícní kosti jako rozjasňovač. Je opravdu univerzální.

Možná vám tu chybí nějaký balzám na rty, ale pravda je, že je moc nepoužíváme. Nosím s sebou v kabelce sice EVERON od Weledy, ale vytáhnu ho spíše výjimečně. Krémy, které jsem vám tady představila, používám totiž i na rty.

 

Měsíčkový ochranný balzám Weleda – touto ochrannou mastí bez obsahu vody natírám Rubenka. Starší děti preferují výše zmiňovaný Coldcream, protože není tak mastný, jako Měsíčkový ochranný balzám. Rubíkovi se ale zamlouvá, a když ho natírám, otvírá papulku, aby ochutnal. Asi mu voní. 🙂 Má konzistenci bohatého balzámu (říkám mu husí sádlo) a skvěle se roztírá. Obsahuje lanolin, organický mandlový olej a extrakt z měsíčku lékařského.

Bio Dětské tělové máslo s konopným olejem Purity Vision – tohle máslíčko jsem vyhrála v soutěži na IG a rychle se u nás zabydlelo. V zimě moji kluci trpí na sušší pokožku a v tomto másle jsme objevili příjemné přírodní řešení. Děti ho mají rády, protože se snadno roztírá a rychle vstřebává. Dřív jsme používali klasické bambucké máslo od Purity Vision, které starší děti dokonce ujídaly. Toto dětské tělové máslo je kombinací bio bambuckého másla, bio raw kokosového oleje a bio konopného oleje, který je skvělý i na citlivou pokožku se sklony k ekzému. Voní jako bambucké máslo, malinko oříškově.

Bio dětský nosní balzám Saloos na odraný nos – ten kupuji pravidelně každý podzim a vydrží až do jara. Na odraný dětský nos od rýmy neznám nic lepšího. Neštípe, hojí a chrání namáhanou pokožku. Obsahuje bambucké máslo, včelí vosk, rostlinné oleje a voní malinko po levanduli a heřmánku. Tyto dva esenciální oleje mají také antiseptické a zklidňující účinky, a to se hodí.

 

Jaká zimní péče na pleť hýčká vás?

 

 

Ivuš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *